tiistai 30. huhtikuuta 2013

Päärynäinen minttusuklaakakku



Tämän kakun alkuperäisen ohjeen näin joskus Kodin kuvalehden vanhassa numerossa ja halusin kokeilla valmistaa saman tyyppisen kakun. Täytteeseen olen tehnyt muutoksia, mutta kakkupohjan ohje on alkuperäinen. Mikäli aikaa vain on, on tämä kakku, kuten muutkin täytekakut, hyvä valmistaa siten, että kakkupohja leivotaan kaksi päivää ennen tarjoilua, kakku täytetään päivää ennen tarjoilua ja koristelu tapahtuu tarjoilupäivänä.

Tähän kakkuun tein koristeeksi päärynälastuja, joihin Mansikkamäen Ebellä on hyvä ohje täällä. Omistani tosin tein vielä sokerihuurrettuja sivelemällä valmiit päärynälastut kevyesti vatkatulla valkuaisella ja ripottelemalla sitten päälle sokeria.

Päärynäinen minttusuklaakakku

Kakkupohja:

4 kananmunaa
 2dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
4rkl kaakajauhetta
1tl leivinjauhetta

Täyte:

2tlk säilykepäärynöitä

3dl vispi- tai kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
15kpl After Eight -konvehteja (jääkaappikylminä)
sokeria
vaniljasokeria

Kostutukseen esim. päärynämehujuomaa tai säilykepäärynöiden lientä

Voitele ja korppujauhota vuoka. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi muna-sokerivaahtoon samalla taikinaa "ilmavasti" käännellen, jotta sen kuohkeus säilyy. Kaada valmis taikina vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 minuuttia.

Vaahdota täytettä varten kerma. Notkista tuorejuustoa ensin esim. haarukalla ja lisää se sitten kermavaahdon joukkoon. Makeuta vaahto sokerilla ja vaniljasokerilla makuusi sopivaksi, ota kuitenkin huomioon, että täytteeseen lisätään vielä minttusuklaata. Ota noin 1/3 vaahdosta erilleen, tämä osa tulee kakun päälle. Leikkaa jääkaappikylmät After Eight -konvehdit pieniksi paloiksi ja sekoita ne sitten jäljelle jääneeseen vaahtoon.

Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kostuta alimmainen osa esim. päärynämehulla. Lado tämän jälkeen pohjan päälle päärynäviipaleita. Lisää puolet täytevaahdosta pääsynäviipaleiden päälle. Tee samalla tavalla myös toinen kerros. Levitä erilleen otettu vaahto kakun päälle ja koristele haluamallasi tavalla.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti