maanantai 15. huhtikuuta 2013

Vilhelmiinat

Nämä keksit ovat todella herkullisen makuisia ja helppoja valmiistaa. Ohjeeni on hieman muikailtu versio eri resepteistä.




Vilhelmiinat (n. 30-35 kpl)

100g voita tai margariinia
1dl fariinisokeria
1rkl siirappia
2,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja fariinisokeri keskenään sähkövatkaimella. Lisää joukkoon siirappi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää sitten muutamassa erässä rasva-sokeriseokseen.

Sekoita taikina tasaiseksi ja jaa se sitten neljään osaan. Muotoile kustakin osasta noin 30cm pitkä tanko pellille leivinpaperin päälle. Painele tankoja hieman litteämmiksi. Tangot leviävät lisää uunissa.

Paista 200-asateisessa uunissa noin 8-10 minuuttia.

Leikkaa tangot heti uunista ottamisen jälkeen vinoneliöiksi. Anna jäähtyä ennen siirtelyä, jotta keksit ehtivät kovettua eivätkä mene rikki :)


2 kommenttia:

  1. Miten Vilhelmiinat saa halkeilemaan?

    VastaaPoista
  2. Hei ja anteeksi, etten ole huomannut kysymystäsi aiemmin! Mikäli tarkoitat tuota pinnan repeilyä, niin se tapahtuu itsestään keksitankojen paistuessa uunissa :)

    VastaaPoista